Dificultate: usor
Timp preparare: 45 minute
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 ceapa
1 ardei gras (eu am folosit congelat)
4-5 cartofi mari
3 rosii coapte
2 linguri sos rosii
1/2 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
2-3 catei usturoi
2 linguri ulei masline
sare, piper
alte condimente: cimbru, oregano, tarhon, frunza dafin
Mod de preparare:
Curatati cartofii si taiati-i in cuburi potrivit de mari.
Puneti ceapa tocata la calit in uleiul de masline si lasati pana ce devine sticloasa.
Adaugati ardeiul gras si lasati la foc mic 2-3 minute.
Puneti si cartofii iar peste turnati apa fierbinte.
Potriviti de sare si piper, apoi adaugati si celelalte condimentele. Acoperiti cu un capac si lasati pana ce cartofii sunt aproape fierti - aproximativ 20 minute.
Intre timp curatati rosiile dupa metoda de aici si taiati-le cubulete.
Tocati marunt verdeata.
Turnati peste cartofi rosiile proaspete, cele 2 linguri sos rosii, usturoiul tocat marunt si jumatate din verdeata tocata. Dati cratita in cuptorul incins pentru 15-20 minute.
Adaugati si restul de verdeata si serviti fierbinte.
0 commenti:
Trimiteți un comentariu