Dovlecei (si rosii) umpluti



Dificultate: usor
Timp preparare: 1 ora si 45 minute
Ingrediente:
4 dovlecei medi
6 rosii mari
600 -700 g carne tocata porc / vita / amestec
2 cepe
o cescuta de orez
4 linguri pasta de tomate
2 linguri ulei
sare, piper, oregano, cimbru
1/2 legatura marar si 1/2 legatura patrunjel



Mod de preparare:
Tocati ceapa si puneti-o la calit in cele 2 linguri de ulei, pentru cateva minute.



Spalati orezul in mai multe ape apoi pune-i-l in tigaie peste ceapa. Adaugati 2 linguri de bulion si mai lasati pe foc 2-3 minute.


Puneti amestecul de ceapa si orez peste carnea tocata, adaugati verdeata tocata marunt si condimentele, dupa gust. Amestecati bine.



Taiati dovleceii pe jumatate, apoi curatati coaja. Cu ajutorul unei lingurite scoateti-le mijlocul.


Taiati cate un capac rosiilor apoi scobiti-le cu o ligurita. Lasati-le cateva minute la scurs.



Pulpa rezultata se da pe razatoare.



Umpleti dovleceii si rosiile cu amestecul de carne.



Asezati in cratita si turnati pasta de tomate diluata cu o cana de apa si pulpa rezultata de la rosii .



Puneti in cuptor la foc mediu pentru 1 ora – 1 ora si 15 minute. Stropiti din cand in cand cu sosul din cratita. Serviti cu smantanal sau cu iaurt.


Util - in acelasi mod puteti umple si dovlecei sau gogosari.