Negresa



Dificultate: usor
Timp preparare: 50 minute
Ingrediente:

- pentru negresa:

1 ou
1 cana zahar
½ cana ulei
1 cana lapte caldut
2 cani faina
1 lingura bicarbonat alimentar
3 linguri gem (caise, visine, piersici)
3 linguri cu varf cacao
esenta rom, coaja portocala



- pentru glazura:

200 g ciocolata cu lapte
200 g nuci
50 ml smantana pentru frisca



Mod de preparare:

Mixati oul impreuna cu zaharul, apoi adaugati uleiul, laptele si genul. Amestecati bine.

Adaugati si bicarbonatul (nestins), faina, cacaoa, coaja de portocala si cateva picaturi de esenta de rom.



Tapetati o tava cu faina si turnati compozitia.

Dati tava in cuptorul incins la 175 grade, pentru aproximativ 35 minute.



Intre timp preparati glazura: puneti intr-o craticioara, la foc mic, smantana. Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si adaugati ciocolata rupta bucatele. Amestecati pana ce aceasta se topeste complet.

Dupa ce scoapeti prajitura din cuptor turnati peste glazura fierbinte.



Presarati din belsug cu nuci si taiati-o apoi cubulete.


Sursa: forum culinar.ro