Tocanita cu ciuperci



Dificultate: usor
Timp preparare: 40 minute
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 kg ciuperci
1 ardei gras (eu am folosit congelat)
1 ceapa (eu am folosit si coditele de la 1 ceapa verde)
2 rosii
2 catei usturoi
1 legatura marar
sare, piper, oregano
2 linguri ulei masline



Mod de preparare:
Curatati ciupercile si taiati-le astfel: coditele rondele, iar palariile felii subtiri.


Tocati ceapa si caliti-o in cele 2 linguri de ulei timp de 3-4 minute, apoi adaugati ardeiul gras taiat cubulete. Lasati la foc mic pentru inca 3 minute.


Adaugati ciupercile si lasati pe foc aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand.

Intre timp va ocupati de rosii: curatati-le de coaja dupa metoda de aici. Dati-le apoi prin razatoare, taiati usturoiul feliute subtiri si tocati marunt mararul.


Puneti rosiile, usturoiul, sarea, piperul si oregano peste ciuperici. Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic 20 de minute sau pana scade sosul.

Acum este timpul sa puneti mararul. Amestecati si mai lasati pe foc 1-2 minute.

Serviti cu mamaliguta.