Maioneza

Usor de facut si deosebit de gustos, sosul de maioneza este ideal pentru salata de boeuf, de vinete, de ciuperci, oua umplute, sandvisuri, peste sau pui... si multe, multe altele. Haideti sa o preparam impreuna!



Dificultate: usor
Timp preparare: 5 minute
Ingrediente:
1 galbenus de ou crud
1 galbenus de ou fiert - tare
1 lingurita de mustar
250 - 300 ml ulei floarea soarelui (in functie de cantitatea pe care o doriti - ca o regula generala: cca 200 ml la 1 galbenus)
zeama de la 1/2 lamaie
sare

Mod de preparare
Puneti in recipientul unde faceti maioneza galbenusul de ou fiert, mustarul si sarea, apoi amestecati bine cu o furculita pana cand compozitia se omogenizeaza perfect.


Puneti galbenusul crud si incepeti sa turnati uleiul, nu mai mult de 1 lingurita odata - eu am folosit mixerul, insa puteti utiliza foarte bine si o lingura de lemn sau un blender.


Dupa ce tot uleiul a fost incorporat adaugati zeama de lamaie amestecand in continuu. Asta-i tot!


Util: se pastreaza intr-un borcan cu capac, bine inchis, la rece. Pana la intrebiuntare, maioneza mai trebuie amestecata din cand in cand.
Nu uitati ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
O puteti face si folosind doar galbenusuri crude - iese la fel de gustoasa, insa mai fluida.
Daca se taie puneti un galbenus crud intr-un alt castron, turnati cate o lingurita din maioneza taiata amestecand cu o lingura de lemn, fara a mai turna deloc ulei.