Prajitura cu visine


Dificultate: usor
Timp preparare: 50 minute
Ingrediente:

4 oua
10 linguri lapte caldut
9 linguri ulei
12 linguri zahar
15 linguri cu varf de faina
2 plicuri zahar vanilat
1 plic praf copt
600-700 g visine fara samburi


Mod de preparare:

Mixati ouale intregi cu zaharul si cele 2 plicuri de zahar vanilat timp de cateva minute. Treptat amestecati si uleiul, apoi laptele.

La sfarsit adaugati si faina amestecata cu praful de copt, folosind o lingura de lemn.


Turnati compozitia intr-o tava unsa cu margarina (sau ulei) si tapetata cu faina.


Aseazati deasupra visinele date prin faina.



Bagati tava in cuptorul incins, la foc mic . Dupa aoproximativ 35-40 de min scoateti prajitura si lasati-o la racit.

Pudrati cu zahar praf si taiati-o cubulete.



Util: in primele 15 minute nu deschideti usa de la cuptor.
In loc de visine puteti folosi si alte fructe: caise, piersici, prune.

Sursa: forum culinar.ro