Sfaruti utile pentru iubitorii de capsuni

Este sezonul lor. Acum le gasim in toate pietele. Dulci si gustoase sunt fructele preferate ale multora. Iata cateva sfaturi utile pentru toti iubitorii de capsuni.

Cumpararea

Capsunile proaspete au codite de un verde tare, toate fructele stralucesc, nu sunt atinse si trebuie sa fie dulci. Cele culese de curand sunt deosebit de parfumate. Atentie! Capsunile nu se coc dupa ce au fost culese! Deci nu cumparati fructe deschise la culoare sau verzui.

Pastrarea

Puneti capsunele in sertarul de legume din frigider, cel mai bine intr-o cutie din material plastic sau intr-un castron (se acopera cu o folie de plastic sau cu o farfurie).
Trebuie insa consumate sau prelucrate cel mult la 1-2 zile dupa ce au fost cumparate sau culese.

Curatarea

Pentru a-si pastra aroma si vitaminele, capsunile trebuie spalate repede in apa rece, dar nu jet. Apoi se scurg bine si se usuca cu grija cu hartie de bucatarie. De abia dupa aceea se curata de frunzulite si de codite.

Preparare

Daca doriti sa le manancati proaspete, puneti-le - intregi sau taiate pe jumatate - intr-un vas si presarati-le cu zahar. Lasati la frigider pentru aproximativ 30 minute. Puteti servi cu frisca.
Daca doriti sa le zdrobiti (pentru spuma, inghetata sau alte creme), umpleti doar doua treimi dintr-un vas inalt si mixati bine. Daca va deranjeaza semintele strecurati-le apoi printr-o sita.

Congelare

Vreti sa va bucurati si in mijlocul iernii de aroma lor? O puteti face curatand bine capsunile, apoi puneti-le una langa alta pe o tableta si bagati-le in congelator. Dupa ce sunt inghetate puneti fructele in pungi sau cutii, care vor sta in congelator. In acest fel fructele vor ramane intregi si nu se vor zdrobi.

Sursa: avantaje.ro