Strudel cu branza si visine



Dificultate: usor
Timp preparare: 1 ora
Ingrediente pentru 3 rulouri:

1 pachet foi placinta
ulei pentu uns foile
1 ou + 2 linguri smantana + 2 linguri zahar – pentru uns deasupra


- pentru umplutura branza:
400 g branza de vaci
3 linguri zahar
2 oua
1 plic zahar vanilat
stafide, esenta rom


- pentru umplutura visine:
500-600 g visine fara samburi
4 linguri zahar
2 linguri gris


Mod de preparare:

- Umplutura de branza:
Amestecati ouale intregi cu cele 3 linguri de zahar. Adaugati branza de vaci, zaharul vanilat, cateva picaturi de esenta de rom si stafidele. Amestecati bine.


- Umplutura de visine:
Peste visinele fara samburi puneti zaharul si cele 2 linguri de gris. Amestecati bine si scurgeti siropul care se formeaza.


- Asamblare:
Ungeti 2 foi de placinta cu ulei, asezati la margine din compozitia de branza, apoi rulati.



Tot pe 2 foi unse asezati un rand de visine si rulati.


Ungeti o foaie cu ulei si puneti pe margine ele 2 rulouri – branza si visine, apoi rulati strans. Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt.



Repetati pana ce terminati compozitia – ar trebui sa va iasa 3 rulouri. Ungeti-le cu ulei si bagati tava in cuptorul incins, la 180 grade pentru 10 minute.



Intre timp amestecati 1 ou cu 2 linguri smantana si 2 linguri de zahar.



Dupa 10 minute ungeti rulourile deasupra cu amestecul de smantana.
Lasati apoi pana ce se rumenesc frumos deasupre. Scoateti, pudrati cu zahar praf si taiati-le felii.



Sursa: forum culinar.ro