Ciuperci umplute



Dificultate: usor
Timp preparare: 1 ora
Ingrediente pentru 3 persoane:

9 ciuperci mari
1 ceapa
2 catei usturoi
2 felii sunca Praga
marar tocat
1 lingura ulei masline
sare, piper, oregano


Mod de preparare:

Curatati palariile ciupercilor de coaja si indepartati coditele. Tocati marunt coditele ciupercilor si ceapa.


Taiati sunca cubulete mici. Tocati marunt usturoiul si mararul si dati cascavalul pe razatoarea mica.


Puneti ceapa la calit in ulei de masline. Cand ceapa devine putin aurie adaugati coditele tocate si ustroiul si lasati la prajit 4-5 minute.



Puneti sunca, sarea, piperul si oregano si mai lasati cateva minute, la foc mic.



Adaugati mararul tocat si 2 linguri de smantana, apoi lasati sa scada putin sosul.



Tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt. Umpleti palariile ciupercilor cu umplutura.



Puneti deasupra cascavalul ras.



Dati tava in cuptorul incins in prealabil, la 200 grade. Lasati-le la rumenit, dupa cam va plac.

Eu le-am servit cu sos de usturoi.



Util: pentru o varianta vegetariana in locul suncii puneti cateva masline fara samburi taiate cubulete.

Sursa: forum culinar.ro