Tiramisu



Dificultate: usor
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente:
400 g piscoturi
cacao amara - pentru ornat
- pentru crema:
500 g mascarpone
4-5 galbenusuri de oua (depinde de marimea lor)
100 g zahar
1 cutie frisca lichida - 250 ml
esenta rom , 2 linguri coniac sau lichior

-pentru insiropat:
1 cana (250 ml) cafea tare - espresso
4-5 linguri coniac, lichior
1 pliculet zahar vanilat


Mod de preparare:
Siropul : faceti cafeaua si lasati-o la racit. Amestecati-o cu zaharul vanilat si alcoolul.
Crema : Amestecati frisca cu mixerul pana devine consistenta. Dati la rece.
Mixati galbenusurile cu zaharul pentru aproximativ 3-4 min sau pana isi dubleaza volumul.


Adaugati apoi branza mascarpone, esenta de rom, alcoolul si amestecati bine.


Cu o lingura de lemn incorporati si frisca, acoperiti si dati la frigider pentru 20-25 min.


Asambrarea :
Intr-o tava sau pe un platou puneti un strat subire de crema.
Dati piscoturile prin cafeaua racita (le bagati in lichid apoi rapid le intorceti pe cealalta parte). ATENTIE!!! Piscoturile nu trebuie imbibate cu mult lichid.


Asezati un strat de piscoturi, unul de crema, apoi piscoturi si iar crema. Ultimul strat trebuie sa fie crema.


Pudrati din belsug cu cacao.


Dati la frigider pentru 7-8 ore. Asta-i tot!