Tocanita de legume cu carne de porc



Dificultate: usor
Timp preparare: 1 ora
Ingrediente pentru 3 persoane:
150 - 200 g pulpa de porc
1 ceapa
1 ardei gras (eu am folosit congelat si deja taiat cuburi)
100 g mazare
4 - 5 buc cartofi medii
2 catei usturoi
1 cutie rosii in bulion / 4 - 5 buc rosii proaspete
2 linguri ulei de masline
sare, piper, boia, oregano, cimbru
patrunjel verde / marar tocat


Preparare:
Taiem cuburi carnea, cartofii si ardeiul gras, tocam marunt ceapa.


In 2 linguri de ulei calim ceapa 2-3 minute, apoi adaugam ardeiul gras. Dupa alte cateva minute adaugam carnea si lasam pana capata o culoare alba (circa 3-4 minute).


Punem o cana de apa fierbinte si lasam la foc mic, acoperit 15-20 minute. Cand carnea este aproape gata adaugam cartofii si mazarea. Daca mai este necesar completam cu apa fierbinte. Condimentam cu sare, piper.


Dupa ce si cartofii au fiert adaugam rosiile si usturoiul, apoi si celelalte condimente.Mai lasam aproximativ 15 minute.



Inainte de a stinge focul adaugam patrunjelul verde tocat. Pofta buna!



Util: Putem folosi si alte legume: dovlecei, fasole verde, vinete, conopida. De asemenea putem face tocanita si cu carne de pui sau curcan.