Spaghetti alla puttanesca



- reteta de pe forumul cookaround.it

Dificultate: usor
Timp necesar: 30 min
Ingrediente pentru 2 persoane:
200 gr. spaghete
15 masline negre
4 acciughe in saramura
4 buc rosii
2 linguri ulei de masline extravergin
patrunjel verde tocat
1 lingura capperi in saramura
1 catei usturoi
1 ardei iute uscat (peperoncino) / boia de ardei iute

Preparare:
Puneti intr-o oala apa la fiert. Scufundati rosiile - in prealabil crestate cu un cutit la un capat - pentru 1-2 minute in apa clocotita.


Aceasta metoda este utilizata pentru a putea decoji rosiile usor. Taiati-le apoi in cubulete.


Taiati marunt ardeiul iute, usturoiul, fileurile de acciughe si capperi. Maslinele taiati-le rondele. Puneti apa pentru spaghete la fiert.


Puneti intr-o tigaie cele 2 linguri de ulei, ardeiul iute, usturoiul, fileurile de acciughe, capperi si maslinele si caliti la foc mediu cateva minute.


Adaugati in tigaie si rosiile cubulete si lasati la foc mic 10-15 minute.


Cu aproximativ 1 minut inainte de a fi fierte spaghetete adaugati in tigaie patrunjelul tocat si sare - daca mai este necesar.


Scurgeti spaghetele si puneti-le in tigaie. Lasati 2-3 minute la foc mare, amestecand continuu.


Pofta buna!