Orez cantonez



Dificultate: usor
Timp preparare: 30 minute
Ingrediente pentru 2 persoane:

200 g orez cu bob lung
1-2 oua (in functie de marine)
100 g mazare
1 ceapa (eu am folosit 2 mici)
2-3 felii sunca
sare, piper
2 linguri sos soya



Mod de preparare:

Puneti mazarea la fiert. Bateti bine cele 2 oua si faceti o omleta.



Fierbeti orezul in apa clocotita timp de 15 minute (sau conform indicatiilor de pe pachet).
Tocati marunt ceapa.

Taiati omleta si sunca cubulete.
Dupa ce mazarea si orezul au fiert, puneti intr-o tigaie 3 linguri ulei si caliti ceapa timp de 2-3 minute.


Adaugati apoi mazarea, omleta si sunca si lasati la foc mic 5-6 minute.



Puneti in tigaie orezul si sosul de soya. Potriviti de sare si piper si mai lasati 2-3 minute la foc iute.


Eu am servit alaturi de amestec de legume chinezesti (se gasesc congelate), insa este foarte bun si simplu.


Util: aveti grija cand adaugati sarea, deoarece sosul de soya este destul de sarat.