Dificultate: mediu
Timp preparare: 1 ora
Ingrediente:
4 oua
200 g unt
250 g zahar
1 praf de sare
150 ml lapte
1 plic praf de copt
425 g faina
3 plicuri zahar vanilat
5 linguri Nutella
5 piersici coapte
nuci
esenta (eu am folosit coaja de lamaie)
Mod de preparare:
Separati galbenusurile de albusuri. İntr-un castron puneti untul topit, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si esenta.
Mixam bine pana ce rezulta un amestec deschis la culoare (3-4 minute).
Adaugati laptele putin cate putin , in timp ce mixati in continuare.
Amestecati faina cu praful de copt, cerneti-o, apoi adaugati-o si pe aceasta in amestecul de galbenusuri. Trebuie sa iasa o compozitie mai densa.
Separat bateti albusurile spuma.
Puneti-le peste aluat si cu o lingura de lemn incepeti sa amestecati usor, de sus in jos.
Si continuati sa amestecati pana ce apar basici in aluat.
Taiati persicile pe jumatate si scoateti samburele, apoi taiati-le feliute nu foarte subtiri. Dati-le prin faina.
Tapetati o tava nu foarte mare cu faina si puneti mai mult de jumatate din cantitatea de aluat.
Intr-o punga puneti cele 5 linguri de Nutella, decupati-o la un colt si faceti dungi peste aluatul din tava. Puneti deasupra si restul de aluat, feliile de piersici si nucile.
Dati la cuptor, la 175 grade pentru 30-35 minute.
Pudrati din belsug cu zahar si lasati-o sa se raceasca.
Taiati-o apoi in cubulete.
Sursa: forum culinar.ro
0 commenti:
Trimiteți un comentariu