Prajitura cu Nutella si piersici



Dificultate: mediu
Timp preparare: 1 ora
Ingrediente:
4 oua
200 g unt
250 g zahar
1 praf de sare
150 ml lapte
1 plic praf de copt
425 g faina
3 plicuri zahar vanilat
5 linguri Nutella
5 piersici coapte
nuci
esenta (eu am folosit coaja de lamaie)


Mod de preparare:
Separati galbenusurile de albusuri. İntr-un castron puneti untul topit, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si esenta.



Mixam bine pana ce rezulta un amestec deschis la culoare (3-4 minute).



Adaugati laptele putin cate putin , in timp ce mixati in continuare.



Amestecati faina cu praful de copt, cerneti-o, apoi adaugati-o si pe aceasta in amestecul de galbenusuri. Trebuie sa iasa o compozitie mai densa.



Separat bateti albusurile spuma.



Puneti-le peste aluat si cu o lingura de lemn incepeti sa amestecati usor, de sus in jos.


Si continuati sa amestecati pana ce apar basici in aluat.



Taiati persicile pe jumatate si scoateti samburele, apoi taiati-le feliute nu foarte subtiri. Dati-le prin faina.


Tapetati o tava nu foarte mare cu faina si puneti mai mult de jumatate din cantitatea de aluat.


Intr-o punga puneti cele 5 linguri de Nutella, decupati-o la un colt si faceti dungi peste aluatul din tava. Puneti deasupra si restul de aluat, feliile de piersici si nucile.
Dati la cuptor, la 175 grade pentru 30-35 minute.


Pudrati din belsug cu zahar si lasati-o sa se raceasca.



Taiati-o apoi in cubulete.


Sursa: forum culinar.ro