Remedii naturiste contra asteniei

Toata lumea a auzit de această „boala”. Dar ce este ea de fapt? Este acea starea de slabiciune pe care o resimtim odata cu venirea primaverii sau a toamnei.
In momentul in care se instaleaza vei resimti lipsa tonusului, scaderea formei fizice si o stare ciudata de rau pe care nu o poti defini. Te vei duce la doctor si vei avea surpriza ca analizele tale au iesit bune, asadar nici un tratament nu-ti va fi de folos.
Nu exista tratament decat in cazul in care esti bolnava sau se descopera o carenta de minerale. Doctorii recomanda cat mai multe vitamine si bineinteles o alimentatie echilibrata. Nu e cazul sa te ingrijorezi daca resimti nervozitate, palpitatii, scaderea memoriei si comportament labil, dar intr-o forma usoara, care n-ar trebui sa interfereze prea tare cu activitatea ta zilnica. Toate acestea sunt doar semne fiziologice care apar atunci cand organismul incearca sa se adapteze noilor conditii meteorologice.
Simptomele asteniei
- Oboseală, chiar dacă ai dormit suficient (adică între 7 şi 8 ore pe noapte),·
- Stare de moleşeală, mai ale în jurul orelor 10-11 dimineaţa,·
- Stări de anixetate,·
- Scăderea puterii de concentrare,·
- Epuizare fizică şi psihică,·
- Lipsa poftei de mîncare,·
- Dureri de cap ş.a.
Evident, medicina traditionala ofera solutii dar inainte de hotari sa intri in prima farmacie, poate ar trebui sa afli ce alternative iti ofera medicina naturista.
Alimente care combat astenia
- Cereale integrale, pe care le poti combina in functie de propriile gusturi: germeni de grau sau ovaz.
- Legume si fructe proaspete:
Dintre legume, consuma in special morcovi, varza verde si rosie, spanac, salata, urzici, loboda, telina, broccolli, acompaniate de ceapa, usturoi si marar.
Dintre fructe, caise, prune sau struguri- in sezon - si lamai, banane, portocale, mere, sub forma de sucuri sau salate de fructe, cel putin o data pe zi.
- Mierea cu paine prajita sau bauturile indulcite cu miere. De asemenea, sucul proaspat preparat de lamaie indulcit cu o lingura mare de miere.
Remedii naturiste
Pentru a resimti cat mai putin neplacerile provocate de astenia de primavara sau de toamna, poti urma acest tratament naturist timp de o luna si jumatate:
· ginseng sub forma de pudra micronizata in capsule de cate trei grame pe zi timp de doua saptamani, apoi cate doua grame zilnic timp de patru saptamani (dimineata inainte de masa si cu o jumatate de ora inainte de pranz);
· polen in cantitate de doua linguri mari dizolvate intr-un pahar mare de apa sau, si mai bine, intr-un pahar de suc de fructe proaspete, indulcit cu o lingurita de miere. Acesta trebuie luat dimineata inainte de micul dejun;
· magneziu in cantitate de aproximativ 300 mg de magneziu ioni pe zi, sub forma de comprimate. Acestea trebuie luate dimineata, in timpul micului dejun, si la amiaza, in timpul pranzului.
- nu in ultimul rand exercitiile usoare sau plimbarile in aer liber.
Daca urmezi aceste sfaturi cu siguranta vei avea o primavara si o toamna frumoase si lipsita de griji!