Masuri practice in bucatarie

Pentru ca nu toti avem intotdeauna la indemana un cantar, voi arata mai jos cum se pot aprecia cantitativ cateva alimente :


1 linguriţă – cu apă, vin, lapte . . . 4 – 5 g
1 linguriţă – cu făină . . . 8 – 9 g
1 linguriţă – cu zahăr tos . . . 12 g

1 lingură – cu apă, vin, lapte . . . 14 – 15 g
1 lingură – cu făină, cu vîrf . . . 25 g
1 lingură – cu făină, cu plină . . . 20 g
1 lingură – cu făină, rasă . . . 15 g
1 lingură – cu untură sau unt . . . 25 g
1 lingură – cu zahăr tos . . . 30 g
1 lingură – cu zahăr pudră . . . 25 g

1 lingură – cu gris . . . 25 g
1 lingură – cu malai . . . 20 g

1 pahar obişnuit – cu apă, vin, lapte . . . 250 g
1 pahar obişnuit – cu făină . . . 125 g
1 pahar obişnuit – cu zahăr tos . . . 200 g
1 pahar obişnuit – cu zahăr pudră . . . 160 g
1 pahar obişnuit – cu ulei . . . 245 g