O prajitura extrem de gustoasa, usor de facut ... fara sa folosim cuptorul deloc ...
Dificultate: usor
Timp de preparare: 1 ora
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente:
- Pentru crema:
300 ml lapte
3 linguri zahar
200 g unt
2 linguri faina
esenta vanilie
coaja rasa de portocala si lamaie
- Pentru asamblare:
300 g piscoturi
1 cutie piersici in sirop
Mod de preparare:
Crema:
Punem intr-o craticoara, la foc mic, laptele, zaharul si untul. Cand untul este topit complet adaugam cele 2 linguri de faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Lasam pe foc 2-3 minute, iar la sfarsit adaugam esenta de vanilie si coaja rasa de portocala si lamaie.
Dupa ce crema s-a racit punem intr-o tava (sau pe un platou) un rand de piscoturi si le insiropam cu siropul de piersici.
Punem apoi un strat de crema si piersici taiate felii. Repetam : piscoturi, sirop, crema, piersici.
Acoperim si lasam in frigider pentru 3-4 ore. Asta-i tot!
Util: putem inlocui conserva de piersici in sirop cu compot de ananas - iese la fel de buna.
0 commenti:
Trimiteți un comentariu