Chec economic



Dificultate: usor
Timp preparare: 1 ora
Ingrediente:

3 oua
1 cana zahar
1/2 cana lapte
1/2 cana ulei
2 cani faina
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
nuci
coaja rasa de la 1 lamaie / portocala
esenta rom
plic zahar vanilat



Mod de preparare:

Mixati ouale intragi cu zaharul si zaharul vanilat pana ce amestecul se deschide la culoare.


Adaugati laptele, uleiul, coaja de lamaie si cateva picaturi de esenta de rom. Continuati sa mixati inca 1-2 minute.


Cerneti faina si amestecati-o cu praful de copt, apoi turnati-o treptat in aluat. Amestecati pana ce aluatul incepe sa faca basicute – aproximativ 2-3 minute. Incingeti cuptorul la 180 grade.

Tapetati un vas de yena sau doua forme mici de chec cu hartie de copt.



Opriti 5-6 linguri din aluat si amestecati-le bine cu cacao.



Turnati aluatul in forma pregatitta. Puneti deasupra compozitia cu cacao, apoi nucile.



Bagati tava in cuptorul incins timp de 5 minute, apoi reduceti temperatura si mai lasati aproximativ 40 minute sau pana ce checul este copt.



Pudrati cu zahar praf.



Taiati cubulete (sau felii - in functie de vasul folosit) numai dupa ce s-a racit.

Util: Folositi aceeasi cana pentru a masura ingredientele.
Nu deschideti usa cuptoruli in primele 20 minute.
Sursa: forum culinar.ro