Dificultate: usor
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Timp asteptare: 1 ora
Ingrediente:
400 g faina
350 g unt sau margarina
350 g branza sarata
1 pliculet praf de copt
350 g unt sau margarina
350 g branza sarata
1 pliculet praf de copt
pentru uns: chimen, cascaval ras, 1-2 galbenusuri de ou
Mod de preparare:
Dati branza pe razatore si taiati untul cubulete.
Stingeti praful de copt cu 1 lingurita de otet. Amerstecati toate ingredientele de mai sus si framantati un aluat care se pune la rece pentru 1 ora.
Bateti galbenusurile cu 1 lingurita de lapte sau iaurt si dati cascavalul pe razatoarea mica.
Impartiti aluatul in 2-3 parti. Pe o planseta presarata cu faina intindeti prima foaie de 1/2 cm grosime, restul lasati la rece.
Ungeti foaia cu ou, presarati o parte cu chimen si o parte cu cascaval. Taiati cu un cutit betisoare subtiri- 1x10 cm.
Tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi puneti-le cu grija caci se farama usor.
Coaceti la foc potrivit 20-25 minute. Continuati in acelaasi mod pana ce ati terminat aluatul.
Sunt delicioase alaturi de un pahar cu lapte batutsau iaurt.
0 commenti:
Trimiteți un comentariu