Mini pizza


Dificultate: usor
Timp preparare: 40 minute
Timp asteptare: 1 ora
Ingrediente :

- aluat (ingredientepentru 2 rulouri) :
500 g faina
250 ml lapte / apa
1 cub drojdie proaspata (25g)
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
5 linguri ulei masline


- umplutura (ingrediente pentru 1 rulou):
1 ardei gras
1 ceapa
masline
porumb boabe
salam / sunca
cascaval ras


- Sos de rosii – reteta aici

Mod de preparare:

- aluat :
Amestecati drojdia cu zaharul si putina apa pana se dizolva. Cerneti faina, adaugati toate celelalte ingrediente si amestecati bine pana ce coca se desprinde usor de pe peretii vasului.
Acoperiti si lasati intr-un loc ferit de curentii de aer, timp de 1 ora.
Puteti face aluatul si la masina de paine – cum am facut eu – punand intai ingredientele lichide (laptele, uleiul), sarea, faina, iar la sfarsit drojdia amestecata cu zaharul si putina apa.



- umplutura :
Taiati pestisori ceapa, iar ardeiul feliute subtiri. Scoateti samburii maslinelor si taiati cubulete salamul / sunca.



- asamblare :
Dupa 1 ora impartiti aluatul in 2. Pe blatul de lucru presarati putina faina si intindeti prima foaie.


Ungeti cu sos de rosii.


Adaugati jumatate din cascaval. Puneti apoi maslinele, ardeiul gras, ceapa si boabele de porumb. Deasupra presarati restul de cascaval.


Rulati si cu un cutit foarte ascutit taiati bucati de 1-2 centimetri.



Tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si puneti bucatile, lasand distanta intre ele.


Dati tava in cuptorul incins in prealabil si lasati timp de 20-25 minute, la 180 grade.
Serviti fierbinti insa sunt la fel de bune si reci. Pofta buna!




Sursa: forum culinar.ro