Pizza cu sunca si ciuperci



Dificultate: usor
Timp preparare: 1 ora
Timp asteptare: 3 ore
Ingrediente pentru 2 pizza - in tava de la aragaz:

- pentru blat:
650 g faina
500 ml lapte caldut
4 linguri ulei masline
1 si ½ pliculet de drojdie uscata
1 lingurita miere
1 lingurita sare



- pentru umplutura:
sos de rosii pentru pizza – preparat dupa reteta de aici
1 kg ciuperci
300 g sunca Praga
cascaval



Mod de preparare:

Blatul:
Intr-un caston puneti faina cernuta, uleiul, sarea, mierea si drojdia uscata. Turnati cate putin din laptele caldut si amestecati pana ce obtineti un aluat elastic ce se desprinde usor de pe peretii vasului (5-10 minute). Puteti folosi un robot de bucatarie sau masina de paine (ca in cazul meu). Acoperiti aluatul si dati-l la frigider pentru 3 ore - asa arata al meu:


Asamblare:
Ungeti tavile de la aragaz / sau cele speciale pentru pizza cu ulei de masline. Dati drumul la cuptor la 250 grade.
Impartiti aluatul in 2 si intindeti-l in tavi.



Curatati ciupercile si taiati-le felii, insa nu foarte subtiri.



Taiati sunca cuburi, iar cascavalul dati-l pe razatoarea mare.


Ungeti aluatul cu sos de rosii.



Puneti deasupra sunca si presarati cascaval.


Apoi adaugati si ciupercile.


Dati in cuptorul incins pentru 20-25 minute. Pofta buna!











Sursa: forum culinar.ro