Chiftele din carne



Dificultate: usor
Timp preparare: 40 minute
Ingrediente:
500 g carne tocata (eu am folosit amestec 2/3 porc si 1/3 vita)
1 ceapa
2 catei usturoi
1 felie paine inmuiata in lapte / apa
2 oua
1 legatura patrunjel si marar
sare, piper, cimbru, boia
putina faina
ulei pentru prajit


Mod de preparare:
Taiati marunt ceapa, patrunjelul si mararul; pisati usturoiul. Inmuiati painea – o felie de 2 cm – in lapte (sau apa). Stoarceti bine miezul.
La tocatura de carne adaugati ouale crude, ceapa, usturoiul, miezul de paine, verdeata. Apoi puneti sare, piperul, boia si cimbru. Amesteca bine.


Pe o folie luati cite o lingura cu virf din compozitie, treceti prin faina (sau pesmet) si formati chiftele turtite (de asemenea le puteti face si rotunde).


Prajiti in uleiul incins, la foc mediu; lasati sa se rumenesc (aproximativ 10 minute) pe o parte, apoi intoarceti pe partea cealalta; sunt gata cand sunt bine rumenite. Scoateti pe prosoape de hartie si inlocuiti cu altele, pana terminati toata compozitia.


Serviti calde - dar sunt la fel de bune si reci - cu legume (ardei gras, rosii, castraveti) sau muraturi, cu salata de cartofi sau piure, cu fasole batuta sau simple, doar cu mustar.
Asa mi-au iesit mie...
Util:
Pentru o varianta mai "dietetica" le puteti coace in cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 180 grade, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.
Puteti inlocui carnea tocata amestec cu piept de pui (sau curcan) dat prin masina de tocat.
In loc de miezul de paine inmuiat puteti folosi 2 cartofi dati pe razatoarea mica.