Paste si cartofi - Pasta e patate

Paste fainoase si cartofi? La prima vedere s-ar putea sa credeti ca este o combinatie ciudata, insa odata incercata veti fi surprinsi de gustul extraordinar al acesteia.

"Pasta e patate" este o reteta traditionala napolitana pe care va invit sa o gatim impreuna.



Dificultate: usor
Timp preparare: 45 min
Ingrediente pentru 3 persoane:
- 250 g paste scurte (gnocchi - asa cum am folosit eu; conchiglie, orechiete)
- 3 buc cartofi medii
- 1 buc ceapa
- 1 catel usturoi
- patrunjel verde tocat
- 3 linguri ulei masline
- sare, piper, oregano, rozmarin
- parmigiano, frunze busuioc - pentru servit


Mod de preparare:
Curatam si taiem cartofii cubulete. Ii pumen la fiert in apa cu sare. Tot acum este momentul sa punem pe foc apa pentru paste. Dupa ce cartofii sunt fierti ii scurgem de apa.

Tocam ceapa si o punem la prajit in cele 3 linguri de ulei de masline.


Cand ceapa incepe sa se prajeasca (dupa aproximativ 4 - 5 minute) adaugam usturoiul tocat fin si patrunjelul. Lasam la foc mediu inca 2 minute.
Punem apoi cubuletele de cartofi, ii zdrobim bine cu o furculita, potrivim de sare si piper.


Dupa ce cartofii incep sa se prajeasca usor (circa 5 minute) adaugam pastele fierte 'al dente", precum si celelalte condimente.


Mai lasam pe foc doar atat cat sa se "imprieteneasca" toate aromele ( 1-2 minute).
Servim fierbinti, cu parmigiano si frunze de busuioc proaspete.


Util: impreuna cu usturoiul si patrunjelul verde puteti pune in tigaie si 1-2 rosii taiate cubulete.
De asemenea se pot adauga si cubulete de sunculita afumata, impreuna cu ceapa.
Nu uitati ca pentru aceasta reteta se folosesc doar pastele scurte.